Индия

Аюрведична ваканция в Индия

Полезното удоволствие


 

Думата Аюрведа означава „знание за живота”. Това е една от най-древните видове документирани медицини в света / около 5000 години/. Аюрведа се основава на уравновесяване на физиологическото, духовно и емоционално състояние на организма чрез прочистване, йога, медитация, съобразено хранене, масажи и приемане на билкови хранителни добавки.

Какво лекува Аюрведа:

Хилядолетната наука предлага ефективни терапии за множество заболявания: артрит, остеоартрит, парализа, ревматизъм, скованост на ставите, спондилоза, спортни травми, мускулна атрофия, дегенерация на костите, бронхиална астма, нервни разстройства, заболявания , свързани със стреса и психичното напрежение, загуба на апетит, мудност, безсъние, болки в главата, мигрена, психични заболявания, затлъстяване, псориазис, стомашни оплаквания, уро-генитални заболявания, безплодие , имунен дефицит, хемиплегия, мозъчни заболявания, токсичност, и кожни заболявания.

Защо в Керала:

Щата Керала е признат, като Меката на Аюрведа. Известен е сьс своите институти и колежи, в които древното знание за човешкото здраве се съхранява и предава на специално подготвени лекари. Това знание, както и систематизираните аюрведа терапии се прилагат в различни аюрведични центрове, а Бетсайда Ермитаж е безспорно един от най-добрите такива в Керала. Бетсайда Ермитаж предлага оптимално съчетание на качество и цена. Прекрасният комплекс е разположен на брега на морето, сред пищен парк от палми, цветя и храсти. Тук всичко е подчинено на грижите за вашето здраве, емоционален комфорт и възможността за пълен релакс.
Настаняването се извършва в 93 стаи и бунгала от различен тип.
Храненето е в аюрведически ресторант с шведска маса, разделен по диетични линии /доши/. В ресторанта могат да бъдат поръчани и блюда от европейската или индийската кухня, включително морски продукти.

Допълнение към Вашия комфорт:

Интернет-кафе с фрешове, два големи басейна, конферентна зала с 150 места, бизнес-център, зала за йога, магазини за сувенири и аюрведически лекарства и козметика, салон за красота, библиотека, пункт за обмяна на валута, пране/химическо чистене, интернет с безплатен Wi-Fi на цялата територия на комплекса, вечерна културно-развлекателна програма.

И най-важното: Аюрведически център

– петима лекари, специалисти по Аюрведа, които поставят първоначалната диагноза, назначават програма, консултират Ви през цялото време на Вашето пребиваване и дават наставления как да продължите лечението в къщи;
– 20 кабинета за аюрведически процедури, 42 терапевти и масажисти, които изпълняват класическите аюрведически програми: «Панчакарма», «Подмладяване», «Отславане», «Антистрес», «Дълголетие», „Лечение на кръста и гърба“.

Програми, настаняване, цени:

вйкк

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Всички цени са в евро

Peak Season (PS)/Върхов сезон/ – 20ти декември 2015 до 31ви Януари 2016;
High Season (HS)/Висок сезон/ – от 1ви Ноември до 19ти Декември & от 1ви Февруари до 31ви Maрт;
Low Season (LS)/Нисък сезон/ – 1ви Aприл дo 14ти Maй от 1ви Oктомври дo 31ви Октомври ;
Special Price (SP)/Специални цени/ – от 15ти май до – 30ти Септември .

Важно!!! Резервации в посочения период Ви дават следните бонуси: Плащате 6 дни – почивате 7; Плащате 12 дни – почивате 14; Плащате 17дни – почивате 21 дни; Плащате 22 дни – почивате 28 дни

Пакета Аюрведа включва:

• Настаняване, аюрведически процедури, закуска обяд и вечеря с вегетарианска аюрведическа храна , всички необходими такси,една занятие по йога дневно,медитация,както и трансфери от и до летището в Тривандрум
• Два литра минерална вода на човек на ден + безплатен Wi-Fi
• Резервацията се потвърждава след авансово получаване на 65 % от сумата. Останалата част се заплаща не по –късно от 7 дни преди настаняване
• В случай на анулация, авансово преведената сума се възстановява ,ако анулацията е направена не по-късно от 25 дни преди потвърдената дата на пристигане.
• Гостите с Аюрведа процедури се хранят на специално меню съгласно своята доша.
• Консултацията с лекаря е на английски език. В случай, че е нужен преводач на немски или руски, такъв може да бъде осигурен срещу 40 евро на човек за начална и финална консултация.
• Плащането в рупии се изчислява по официалния курс на банката за деня.
• Настаняването и освобождаването на стаята е в 12.00
• Плащанията на място могат да се извършват в брой, чрез Visa или Master Card, освен с American Expres. Плащанията с карта се извършват само в индийски рупии, като върху сумата се начисляват 1,5 % като банкови разходи.

Линк към сайта на Бетсайда Ермитаж: www.bethsaidahermitage.com

Условия за плащане на аюрведичен пакет:

По банкова сметка на Вал Прим Консултинг ЕООД:
ЕИК: BG175445937
УниКредит Булбанк
BGN IBAN: BG55UNCR70001520523938, BIC:UNCRBGSF
EUR IBAN: BG98UNCR70001520523940, BIC:UNCRBGSF

Важно: За Ваше удобство Вал Прим Ви предлага самолетни билети и медицинска застраховка за Вашата аюрведична ваканция в Индия.

Comments are closed